فروشگاه تجهیزات دام و طیور قوانین و مقررات ثبت شکایت ثبت فیش بانکی لیست بروز قیمت دستگاه جوجه کشی مشاوره و پشتیبانی : 09139552810

سبد خرید تجهیزات دام و طیور
0 مورد

بیماری برونشیت طیور و روش های پیشگیری و درمان آن

برونشیت طیور چیست ؟

شناخت بیماری ها و جلوگیری از سرایت آن ها به دیگر مرغ ها در پرورش مرغ بسیار اهمیت دارد و صاحب مزرعه باید بر این موضوع واقف باشد و برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایر مرغ ها اقداماتی را انجام دهد .
گروه تولیدی دام و طیور تولید کننده انواع تجیهزات مرغداری ، انواع خوراک طیور ، انواع دانخوری و آبخوری می باشد و با دانش تخصصی و تجربه چندین ساله در حوزه طیور به گرد آوری این مقاله پرداخته و علائم و روش های درمان بیماری برونشیت را برای شما شرح داده ؛ امیدواریم مطالعه این مقاله از وب سایت دام و طیور برای شما کاربران گرامی مفید باشد .
 بیماری برنشیت یک بیماری عفونی است که دستگاه تنفسی و دستگاه تناسلی مرغ را تحت تاثیر قرار می دهد و برای مرغدران همین مسئله یک معظل بزرگ است .
بیماری برونشیت یک بیماری مسری بوده که امکان بروز آن در بین پرندگان تمام کشور ها است .
عامل اصلی ایجاد بیماری بروشنیت در پرندگان ویروس نوکلئوکپسید و کرونا ویروس می باشد .
ویروس بیماری برونشیت در ساختار داخلی خود پروتئین نوکلئوکپسید و در ساختار بیرونی خود گلیکو پروتئین دارد .
به دلیل توانایی ویروس بیماری برونشیت در تغییرات ژنتیکی و آنتی ژنی متاسفانه این بیماری در طیور ایرانی بارها دیده شده است .
حال شاید برای شما سوال ایجاد شود که علائم بروز بیماری برونشیت در بدن طیور چگونه است که در ادامه این مقاله به بررسی این علائم می پردازیم .

علائم بیماری برونشیت

بیماری برونشیت طیور در عرض یک الی سه روز می تواند اثرات خود را نشان دهد که علائم آن مثل خس خس کردن نای ، اختلالات تفسی ( سرفه و عطسه ) و آبریزش بینی است .
جمع شدن سر پرنده در بین بال ها و کاهش اشتها و خوراک ، بی حالی و اختلالات کلیوی مثل اسهال چرب و سفید از دیگر علائم ابتلا به بیماری برونشیت است .

علائم بیماری برونشیت در مرغ گوشتی و مرغ های تخم گذار به نحوی دیگر خود را نشان می دهد :
بیماری برونشیت در مرغ های تخم گذار  موجب کاهش کیفیت تخم ها و همچنین تعداد آن ها می شود و پوسته تخم ها از مقاومت خوبی برخوردارنبوده ، ضعیف و شکننده هستند و سطح ناهمواری دارند ؛ محتویات زرده نیز بسیار شل و آبکی است .

بیماری برونشیت در مرغ های گوشتی سبب تلف شدن جوجه های 21 تا 40 روزه می شود و به دلیل مسری بودن بیماری برونشیت طیور سبب تلف شدن بسیاری از جوجه ها می شود .

تشخیص بیماری برونشیت طیور به انجام آزمایشات پزشکی و دانش و تخصصی در این زمینه احتیاج دارد زیرا علائم گفته شده در بالا مثل ایجاد اختلالات کلیوی و اختلالات تنفسی می تواند نشان از ابتلا به برخی دیگر از بیماری های رایج در بین پرندگان باشد و انتخاب واکسن نادرست برای بیماری برونشیت می تواند درمان را با شکست روبرو کند .


ویروس بیماری برونشیت به شدت واگیر دار است  و به راحتی می تواند در بین گله رواج پیدا کند . ویروس برونشیت از طریق تماس و تنفس طیور با محیط های آلوده به وجود می آید و با توجه به شناختی که از ویروس برونشیت به دست آمده ، متخصصین  راه هایی جهت درمان بیماری برونشیت و یا کاهش تلفات به وسیله این ویروس کشف کرده اند .

دانشمندان برای جلوگیری از مرگ و میر جوجه ها از طریق این بیماری سه واکسن کشف کرده اند که در ادامه این مقاله از وبسایت دام و طیور به بررسی این واکسن ها و نحوه استفاده آن ها می پردازیم .

روش های درمان بیماری برونشیت

واکسن ibma 53 که اولین قدم در پیشگیری بیماری عفونی برونشیت است .
این واکسن از طریق آشامیدن ، اسپری شدن قطرات بزرگ در هوا و قطره چشمی و بینی جذب بدن طیور می شود .
واکسن ibma 53 را باید در دمای 2 الی 8 درجه و به دور از نور مستقیم خورشید ، حرارت و در فضای  تاریک نگهداری کرد .
استفاده از واکنسن برونشیت برای مرغ های تخمگذار و مرغ های گوشتی اصولا به روش قطره ، در چشم یا بینی آن ها ریخته می شود .
دوره مصرف آن 6 هفتگی پرنده و دوباره حدود 40 روز پس از آن مورد استفاده قرار می گیرد .

واکسن NOBILIS IB 4/91 واکسن دیگری که برای درمان برونشیت استفاده می شود . این دارو سیستم ایمنی گله را در برابر ویروس قوی می کند

مصرف این واکسن برای جوجه های زیر دو هفته در هر دو نژاد مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار توصیه نمی شود و بعد 14 روزگی مرغ ها واکسن  باید از طریق تزریق وارد بدن جوجه شود اما به طور کلی طریقه مصرف نوبلیس شبیه واکسن آی بی ما می باشد و از طریق اسپری کردن قطرات درشت و قطره چشم و بینی نیز می توان مورد استفاده قرار داد .
دوره درمان بیماری برونشیت به وسیله این واکسن تا 3 الی 6 هفته بعد از اولین بار که مورد استفاده قرار می گیرد است یعنی بعد از 3 الی 6 هفته دوباره واکسن تجویز می شود .

واکسن سروتیپ ماساچوست برای درمان ابتدایی و فعال سازی آن علیه ویروس برونشیت عفونی پرندگان استفاده می شود .
مصرف این واکسن برای قبل از یک هفتگی پرنده توصیه می شود و باید مقداری از واکسن را در آب مقطر و استریل حل کرد و به وسیله قطره چکان در چشم و بینی پرنده ریخت ترکیب واکسن و آب باید قبل از دو ساعت مصرف شود .
واکسن ماساچوست باید در دمای 4 الی 8 درجه و به دور از نور خورشید و حرارت باشد به دلیل میزان سرعت ابتلا به بیماری برونشیت طیور در گله باید در صورت مشاهده علائم ویروس برونشیت در بدن مرغ به سرعت و به روش بهداشتی آن را از گله جدا کرد .

هدف از گرد آوری این مقاله توسط متخصصین دام و طیور کمک به شناخت شما از بیماری برونشیت عفونی پرندگان بود و امیدواریم مطالعه این مقاله به شناخت علائم بیماری برونشیت و درمان آن به شما کمک کرده باشد .

در ضمن شما می توانید جهت گرفتن مشاوره در زمینه طیور با شماره 09133627304 تماس حاصل فرمایید .

نـظـرات کاربران
دیگر مطالب کاربردی
•  سه روش برای تشخیص نطفه دار بودن تخم مرغ
•  تاثیر استفاده از دستگاه رطوبت ساز در سالن های مرغداری
•  خرید کنسانتره و مکمل معدنی مرغ
•  اهمیت استفاده از آبخوری و دانخوری در مرغداری
•  دستگاه جوجه کشی 84 عددی بلدرچین دماوند
ضمانت پرداخت دام و طیور
نماد اعتماد الکترونیکی دام و طیور

اطلاعات تماس فروشگاه دام و طیور

آدرس کارخانه : کاشان - میدان شهیدان زارع - کیلومتر 3 جاده قمصر - کوچه میلاد - میلاد 8
واحد مشاوره و سفارشات : 09139552810
,واحد پشتیبانی فنی : 03155448608
آدرس دفتر کاشان : کاشان - میدان شهید منتظری - بلوار خلیج فارس - نبش کوچه صدف یک - شرکت پرتو دانه سیمرغ
کد پستی : 8715669397
جهت پیگیری شکایات، انتقادات و پیشنهادات : 09131616534
صاحب امتیاز : احمد اکبری نیا
خرید دستگاه جوجه کشی دست دوم
دستگاه جوجه کشی ارزان