فروشگاه تجهیزات دام و طیور قوانین و مقررات ثبت شکایت ثبت فیش بانکی لیست بروز قیمت دستگاه جوجه کشی مشاوره و پشتیبانی : 09139552810

سبد خرید تجهیزات دام و طیور
0 مورد

راه های تشخیص سلامت مرغ

در صورتی که شما صاحب یک مرغداری باشید و یا قصد خرید تعدادی جوجه و یا مرغ برای نگهداری داشته باشید . لازم است بدانید چگونه یک مرغ سالم را از مرغ بیمار تشخیص دهید ، البته کار تشخیص مرغ سالم از بیماری کار چندان آسانی نیست و در برخی از موارد مرغ های بیمار در فاز های ابتدایی بیماری هستند و علائم خاصی را از خود بروز نمی دهند ولی با صرف کمی وقت می توان این را به آسانی و با دقت بسیار بالای تشخیص فرا گرفت .


خصوصیات یک مرغ سالم چیست ؟
یک مرغ سالم چه رفتار هایی دارد ؟
ظاهر یک مرغ سالم چگونه است ؟
یک مرغ سالم باید چگونه باشد ؟

خصوصیات رفتاری مرغ سالم :


تحرک زیاد : یک مرغ سالم دارای جنب و جوش است و فعالیت زیادی دارد .
نوک زدن زمین : مرغ سالم زمین را نوک میزند و یا لکه ها را می خراشد ، مرغ های سالم بر سر غذا با دیگر مرغ ها دعوا می کنند .
اشتیاق برای خروج از لانه : یک مرغ سالم برای خروج از لانه شور و شوق دارد و دوست دارد سریع تر در فضای باز قرار گیرد .
خوردن دان مرغی یا خوراک : یک مرغ سالم پس از اضافه شدن خوراک به دانخوری مرغ سریع اقدام به خوردن می کند و اشتها بالایی از خودش نشان می دهد .
با توجه به صحبت هایی که شد آن دسته از مرغ هایی که خود را در گوشه ها پنهان می کنند ، تحرک کافی ندارند و میلی برای خروج از لانه نشان نمی دهند باید مورد بررسی دقیق پزشک قرار گیرند .

ظاهر یک مرغ سالم :
مرغ های سالم دارای پر های صاف و روشن هستند و رنگ تاج آن ها براق و شفاف است .

صدای مرغ :
یک مرغ سالم دائم در حال تولید صدا برای صحبت با مرغ های دیگر است و هنگام احساس خطر صدای متفاوتی از صوت عادی خود نشان می دهد ، بنابراین احساس خطر و یا مورد ضرب و شتم قرار گرفتن توسط عوامل داخلی و یا خارجی می تواند دلیل تغییر صوت مرغ ها باشد ، در نتیجه در صورت مشاهده صدای غیر عادی پس از بررسی مرغ ها و ایجاد احساس آرامش در بین آن ها در صورت ادامه داشتن صدای غیر عادی مرغ مذکور را برای بررسی دامپزشک آماده کنید .

تنفس مرغ :
صدای تنفس غیر عادی ، خس خس کردن ، سرفه و یا ... د رمرغ ها باید فورا مورد بررسی قرار گیرد زیرا اینگونه رفتار ها ارتباط مستقیمی با بیماری های واگیر که پرندگان با آن ه در گیر هستند را دارد .

مدفوع مرغ :
مرغ دارای دو نوع مدفوع متفاوت است . مدفوع اول که عموما در صبح ها قابل مشاهده است معمولا سفت تر بوده و با نمک های ادراری پوشیده است . مدفوع نوع دوم که کمتر دیده می شود نرم تر بوده و به رنگ قهوه ای و یا سبز می باشد .
با اطلاعات در اختیار قرار گرفته دیگر می دانیم مدفوع مرغ دارای رنگ ، بو و ظاهر غیر طبیعی می تواند یکی از عوامل بیماری در مرغ ها باشد که مرغ بیمار باید از گله جدا شده و به وضعیت آن رسیدگی شود . البته بعضی مواد غذایی نیز می تواند باعث تغییر رنگ مدفوع مرغ شود که از نمونه های آن می توان به چقندر اشاره کرد .

اشتهای مرغ :

کم اشتهایی و یا خودداری نمودن از خوردن غذا در مرغ ها نیز یکی از عوامل مهم در بیماری مرغ ها است . مرغی که غذا نمیخورد به سرعت وزن خود را از دست خواهد داد و با مشکلات بعدی کاهش وزن رو به رو خواهد شد . بنابراین مرغ هایی که تغذیه کافی ندارند عموما دچار بیماری هستند که باید آن ها را جدا کرد و دقیق تر مورد بررسی دامپزشک قرار داد .

تخمگذاری :
عوامل متعددی از جمله سن ، آب و هوا ، محیط و استرس های ناشی از آن  و ... می توانند بر تخمگذاری مرغ ها تأثیرات به سزایی بگذارند ، بنابراین اگر مرغ شما برای مدت زمان طولانی روزانه یک تخم به شما می داد و یا در وضعیت ظاهری تخم مرغ های شما تغییراتی ایجاد شد باید اطلاعات کامل درمورد عوامل موثر بر کیفیت تخم مرغ بدست آورد .

عوامل موثر بر بیماری مرغ ها :
بیماری مرغ ها می تواند ناشی از عوامل بیماری زایی چون کپک ها ، قارچ ها ، باکتری ها ، ویروس ها و ... دیگر عوامل بیماری زایی که بیشتر اینگونه عوامل مشکلات خود را برای بیش از یک مرغ ایجاد خواهند کرد . در برخی موارد هم عوامل و علائم بیماری های خفیف مشاهده خواهد شد .
توصیه ی مهم درمورد پرندگان بیمار جدا سازی آن ها از سایر پرندگان و ضد عفونی نمودن تجهیزات مرغداری و بستر پس از جدا سازی مرغ های بیمار برای جلوگیری از انتقال بیماری ها به سایر پرندگان است .

به طور کلی علائم زیر در مرغ های بیمار مشاهده می شود :
عدم تحرک کافی
پر های آشفته
سرفه و یا بیرون ریخت مایعات درون دهان پرنده
عدم توانایی پرنده در سر پا ماندن
تخمگذاری نامرتب و یا تخم های غیر معمول
مدفوع غیر طبیعی

پیشگیری از بیماری مرغ ها :
داشتن یک رژیم غذایی مناسب ، مکمل های گیاهی ، مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک ها باعث بالا رفتن ایمنی بدن پرندگان است .
خوراک خمیر شده سرکه سیب ( دو قاشق در یک گالن ) و پودر سیر اضافه شده به آب همگی به بالا رفتن ایمنی پرندگان کمک می کند .
رعایت بهداشت ، تمیز کردن به موقع بستر ، جمع آوری فضولات همگی در پیشگیری از بیماری طیور نقش اساسی دارد .

 

فروشگاه دام و طیور با در دست داشتن کادر مجرب و آموزش دیده در زمینه راه اندازی سالن پرورش انواع طیور آماده همکاری با پرورش دهندگانی که قصد پرورش طیور را دارند می باشد بنابراین شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه راه اندازی یک سالن پرورش مجهز با استفاده از بخش تماس با ما وب سایت دام و طیور با ما در ارتباط باشید و یا با شماره تلفن 09131616534 تماس حاصل فرمایید .

نـظـرات کاربران
دیگر مطالب کاربردی
•  اهمیت مکمل دام در گوسفند داری
•  نکات کلیدی نگهداری سگ
•  اثر دان مرغ مادر در جوجه در آوری
•  آموزش جوجه کشی از عروس هلندی با استفاده از دستگاه جوجه کشی
•  بهترین دستگاه جوجه کشی در ایران کدام است ؟
ضمانت پرداخت دام و طیور
نماد اعتماد الکترونیکی دام و طیور

اطلاعات تماس فروشگاه دام و طیور

آدرس کارخانه : کاشان - میدان شهیدان زارع - کیلومتر 3 جاده قمصر - کوچه میلاد - میلاد 8
واحد مشاوره و سفارشات : 09139552810
,واحد پشتیبانی فنی : 03155448608
آدرس دفتر کاشان : کاشان - میدان شهید منتظری - بلوار خلیج فارس - نبش کوچه صدف یک - شرکت پرتو دانه سیمرغ
کد پستی : 8715669397
جهت پیگیری شکایات، انتقادات و پیشنهادات : 09131616534
صاحب امتیاز : احمد اکبری نیا
خرید دستگاه جوجه کشی دست دوم
دستگاه جوجه کشی ارزان