فروشگاه تجهیزات دام و طیور قوانین و مقررات ثبت شکایت ثبت فیش بانکی لیست بروز قیمت دستگاه جوجه کشی مشاوره و پشتیبانی : 09139552810

سبد خرید تجهیزات دام و طیور
0 مورد

نگهداری مرغ در فصل تابستان

نگهداری مرغ در تابستان

خوشبختانه پرندگان توانایی تحمل گرمایی بالایی دارند .
محدوده درجه حرارت بدن پرندگان 40 تا 41 درجه سانتی گراد است ؛ اما اگر شدت گرما از حد تحمل آن ها بالاتر برود پرندگان باعث گرما زدگی می شوند.
در فصل تابستان دما در ایران بسیار افزایش پیدا می کند و حتی  در برخی از روز های سال  دما تا بالای 30 درجه نیز افزایش پیدا می کند و رطوبت نسبتا بالا مخصوصا در مناطق شمالی و جنوبی باعث گرمای غیرقابل تحمل می شود به همین علت نگهداری مرغ خانگی درتابستان  نیاز به مراقبت های ویژه ای دارد .


استرس گرمایی

بدن پرندگان و مرغ ها همانند سایر حیوانات خونگرم برای فرآیند زیستی مثل تنفس ، تنظیم دما و گردش خون مقدار زیادی انرژی مصرف می کند و در نهایت این انرژی به شکل گرما از بدن پرنده آزاد می شود و متعادل نبودن گرمای تولیده شده با گرمای دفع شده از بدن پرنده موجب به وجود آمدن شرایط بحرانی می شود  و حفظ دما برای پرنده در این شرایط بحرانی غیر ممکن می شود.


چنانچه گرمای دفع شده کمتر از گرمای تولید شده در بدن پرنده باشد و پرنده نتواند مازاد گرمای تولید شده را دفع کند موجب تغییراتی در بدن پرنده شده که استرس گرمایی را در پی دارد .
یکی دیگر از عوامل ایجاد استرس گرمایی  تراکم پرندگان در مرغدانی و یا سالن پرورش مرغ است . تراکم بالا اجازه آزاد شدن گرمای تولید شده در بدن پرنده را نمی دهد و این امر خروج گرما از بدن طیور را تا 40 درصد کاهش می دهد و همچنین پرنده نمی تواند به آبخوری و فضای خالی که هر دو موجب دفع گرما می شوند دسترسی داشته باشد ؛ بنابراین کاهش تراکم در فصل تابستان به مدیریت بهتر استرس گرمایی کمک می کند .


کاهش مرگ و میر پرنده در فصل تابستان

 برای کاهش مرگ و میر پرندگان و نگهداری مرغ خانگی در تابستان باید از آن ها در برابر نور مستقیم خورشید محافظت کرد و پرندگان فقط می توانند در ساعات اولیه روز و در هنگام غروب که درجه حرارت نور خورشید زیاد نیست در معرض آفتاب قرار گیرند .

برای در امان ماندن پرنده از گرما زدگی در مرغدانی بیرون از منزل حتما باید فضای سایه و خنک در اختیار داشته باشند و حداقل بخشی از مرغدانی بیرون منزل باید مسقف باشد .
 یکی دیگر ازمهم ترین منشاء حرارت و تولید گرما در بدن پرنده ، مرطوب بودن بستر مرغ  و سرچشمه حرارت ناشی از تبخیر کود است . لانه مرغ باید عاری از بوی نامطبوع  و حشرات باشد و همچنین آب تمیز در اختیار پرنده ها باشد .

تهویه مناسب در فصل تابستان

نگهداری مرغ خانگی در تابستان نیازمند تهویه مناسب نیز است .همچنین تهویه هوا به حفظ محیط زیست و راحت و متعادل بودن درجه حرارت بدن پرنده کمک بزرگی می کند .
بالا رفتن ناگهانی درجه حرارت بدن پرنده می تواند مشکلات بسیاری ایجاد کند .
اگر درجه حرارت بدن پرنده در تابستان بالا رود خود پرنده کار هایی برای تنظیم درجه حرارت بدنش انجام میدهد .


1. با تبخیر آب در شش ها و کیسه های هوایی تلاش می کند بدن خود را خنک کند و لازم به ذکر است پرندگان غدد عرق ندارند به همین علت استفاده از این روش می تواند برای پرندگان مفید باشد .
2. با بالا گرفتن بال ها تلاش می کند که هوا با نقاطی که پر کمتری دارند تماس داشته باشد.
3.از سایر پرنده ها دور شده و فعالیت خود را نیز کمتر می کند .
4.مصرف آب مرغ افزایش می یابد و غذای مرغ کمتر می شود.
5.به مکان های خنک سالن حرکت کرده و خود را در معرض جریان هوا قرار می دهد .

نگهداری مرغ خانگی در منزل در فصل تابستان کمی به جهت نبود ابزار و تجهیزات مناسب سخت و دشوار است و از طرف دیگر در فصل تابستان بیماری های واگیر مرغی بیشتر از بقیه فصول است مثل بیماری لوسمی مزمن که یک بیماری واگیر و مسری است و با عفونت تنفسی مشخص می شود و روی مرغ تاثیر می گذارد و موجب وارد آورن زیان اقتصادی به علت مرگ و میر مرغ ها می شود .


 تغذیه در نگهداری مرغ خانگی در منزل


پرندگان در فصل تابستان انرژی نیاز دارند  و این انرژی می تواند با در اختیار گذاشتن کنسانتره و پلت و دان مرغ مخصوص تامین شود . علاوه بر موارد گفته شده شما می توانید سبزی و میوه هایی مثل پرتغال ، سیب  ، هویج و کلم بروکلی را در مقدار نه چندان زیاد به تغذیه مرغ اضافه کنید .

ساختار هضم غذا ، جذب مواد مغذی و حرارت تولیدی ناشی از آن در بدن پرندگان متفاوت است و می شود گفت که هضم پروتئین ها در بدن موجب تولید حرارت زیادی در دستگاه گوارش و کبد می شود و گرمای درونی بدن پرنده را بالا می برد. چربی ها در هضم و جذب غذا مرغ کمترین مقدار حرارت را درکبد و دستگاه گوارش موجب می شوند و مواد قندی و نشاسته ای نیز همینطور .


امیدواریم این مبحث از مقاله های دام و طیور برای شما کاربران مفید و مثمر ثمر واقع شود.
چنانچه سوال انتقاد و یا پیشنهادی در زمینه دام و طیور دارید می توانید با شماره 09133627304 تماس حاصل فرمایید .

نـظـرات کاربران
دیگر مطالب کاربردی
•  نکاتی که باید قبل از خرید سگ بدانید
•  راهنمای استفاده بعد از خرید دستگاه جوجه کشی
•  دستگاه پرکن مرغ و بلدرچین
•  عیب یابی دستگاه جوجه کشی اسکندری و پاسخ به آن ها
•  آبخوری اتوماتیک و آبخوری دستی مرغ
ضمانت پرداخت دام و طیور
نماد اعتماد الکترونیکی دام و طیور

اطلاعات تماس فروشگاه دام و طیور

آدرس کارخانه : کاشان - میدان شهیدان زارع - کیلومتر 3 جاده قمصر - کوچه میلاد - میلاد 8
واحد مشاوره و سفارشات : 09139552810
,واحد پشتیبانی فنی : 03155448608
آدرس دفتر کاشان : کاشان - میدان شهید منتظری - بلوار خلیج فارس - نبش کوچه صدف یک - شرکت پرتو دانه سیمرغ
کد پستی : 8715669397
جهت پیگیری شکایات، انتقادات و پیشنهادات : 09131616534
صاحب امتیاز : احمد اکبری نیا
خرید دستگاه جوجه کشی دست دوم
دستگاه جوجه کشی ارزان